Kuinka usein toimistoja pitää siivota

Jokainen toimisto tarvitsee säännöllistä siivousta. Kukaan ei varmasti haluaisi työskennellä epäsiistissä toimistossa, johon kertyy pölykerroksia kalusteisiin ja laitteisiin. Eikä kannata unohtaa, että sotkuinen ympäristö ei lisää työntekijöiden työntekemisen tehokkuutta.

Ylläpitääkseen toimiston siisteyttä, pitää tehdä siivos aikataulu. Sen pitää sisältää säännöllinen siivous, jotta ympäristö pysyisi siistinä, sekä perussiivous, esim. kerran vuodessa.

Ylläpitosiivous

Ensin pyyhitään kaikki pöly ja likatahrat vaakasuorista pinnoista – kaapeista, hyllyistä, laitteista, pöydistä, ikkunalaudoista jne. Myös katkaisijoista ja pistorasioista pitää pyyhkiä pöly pois. Tämän jälkeen aloitetaan lattian siivous. Tähän suositellaan käyttämään imuria ja moppia. Kaikenlaiset harjat eivät pysty tehokkaasti poistamaan pölyä, sillä jonkun ajan kuluttua pöly taas laskeutuu lattialle.

Jokaisessa toimistossa suoritetaan säännöllinen WC-tilojen siivous. On tärkeää puhdistaa säännöllisesti lavuaarit, ovien kahvat, vessanpönttöjen kannet ja lattioiden nurkat. Roskien vienti ja tarvikkeiden täydennys kuuluvat myös siivoojan tehtäviin.

Säännöllinen siivous suositellaan tekemään ennen työpäivää, tai työpäivän jälkeen. Muussa tapauksessa työntekijät voivat jonkin verran häiritä siivoamista. Lisäksi siivous kesken työpäivää voi näkyä työntekijöiden tuottavuudessa.

Perussiivous

Ylläpitosiivous ei riitä täydellisen siisteyden ylläpitämiseen. Siksi joka vuosi toimistossa olisi hyvä suorittaa perussiivous. Tämä prosessi kannattaa jättää ammattimaiselle siivousfirmalle. Tähän on monia syitä:

  • Perussiivoukseen kuuluu paljon työntekoa, joita tavalliset työntekijät eivät pysty tekemään.
  • Työjoukon käyttäminen säästää siivoukseen menevää aikaa, eikä se keskeytä työprosessia.
  • Tämän työn suorittamiseksi tarvitaan siihen tarkoitettuja työvälineitä, joiden ostaminen ei ole järkevää, katsoen niiden hintaa.

Perussiivoukseen voi kuulua yläpölyjenpoistoa yli 170 cm korkeudelta käyttäen jatkovarsia, telineitä yms. lattioiden koneellista pesua ja vahausta, ikkunoiden pesua, metallipintojen kiillotusta yms. töitä mihin tarvitaan erikoisvälineitä, pesuaineita ja vankkaa ammattiosaamista.

Yleisesti perussiivoukseen kuuluu huolellinen pintojen pesu, lian puhdistaminen ja suojapintojen palauttaminen. Perussiivous tehdään yleensä viikonloppuna tai sille järjestetylle päivälle.