Kuinka usein toimistoja pitäisi siivota?

Jokainen toimisto tarvitsee säännöllistä siivousta. Kukaan ei varmasti haluaisi työskennellä epäsiistissä toimistossa, johon kertyy pölykerroksia vaikkapa kalusteisiin ja laitteisiin. Ei kannata myöskään unohtaa, että sotkuinen työympäristö ei lisää työntekijöiden työntekemisen tehokkuutta ja viihtyvyyttä.

Ylläpitääkseen toimiston siisteyttä, on hyvä tehdä tarkka siivous aikataulu. Sen pitää sisältää säännöllinen viikoittainen siivous, jotta työympäristö pysyy siistinä, sekä perussiivous, esim. ikkunoiden pesut, lattioiden peruspesut ja vahaukset kerran vuodessa.

Ylläpitosiivous

Ensin pyyhitään kaikki pöly ja likatahrat vaakasuorilta pinnoilta – kaapeista, hyllyistä, laitteista, pöydistä, ikkunalaudoista jne. Myös valokatkaisijat ja pistorasiat puhdistetaan. Tämän jälkeen siirrytään lattian siivoukseen. Suosittelemme käyttämään ammattikäyttöön tarkoitettua pölynimuria ja moppia – koska harjaus ei siivousmenetelmänä ole tehokkain tapa päästä pölystä eroon, sillä jonkun ajan kuluttua pöly laskeutuu uudelleen lattialle.

Jokaisessa toimistossa suoritetaan säännöllinen WC-tilojen siivous. On tärkeää puhdistaa säännöllisesti lavuaarit, ovenkahvat, vessanpönttöjen kannet ja lattioiden nurkat. Roskien vienti ja tarvikkeiden täydennys kuuluvat myös siivoojan tehtäviin.

Säännöllinen siivous suositellaan tekemään ennen työpäivää, tai työpäivän jälkeen. Muussa tapauksessa asiakkaan työntekijät voivat jonkin verran häiriintyä siivouksesta.

Perussiivous

Ylläpitosiivous ei pelkästään riitä asiakkaan haluaman puhtaustason ja siisteyden ylläpitämiseen. Siksi suosittelemme, että vuosittain toimistossa olisi hyvä suorittaa perussiivous. Tämä prosessi kannattaa antaa ammattimaiselle siivousfirmalle. Tähän on monia syitä:

  • Perussiivoukseen kuuluu paljon sellaisia työvaiheita, joita kouluttamattomat työntekijät eivät osaa, tiedä ja pysty tekemään.
  • Perussiivoukseen kuluu aikaa. Jos tekijöitä ei ole riittävästi, niin työ saattaa venyä tai keskeytyä.
  • Työn suorittamiseen tarvitaan siihen tarkoitettuja työvälineitä, jotka ovat hintavia.

Perussiivoukseen voi kuulua yläpölyjenpoisto yli 170 cm korkeudelta käyttäen jatkovarsia, telineitä yms. lattioiden koneellista pesua ja vahausta, ikkunoiden pesua, metallipintojen kiillotusta yms. töitä, joihin tarvitaan erikoisvälineitä, pesuaineita ja vankkaa ammattiosaamista.

Yleisesti perussiivoukseen kuuluu huolellinen pintojen pesu, lian puhdistaminen ja suojapinnan palauttaminen, elvyttäminen tai uusiminen. Perussiivous tehdään yleensä viikonloppuisin, öisin tai sille varatulle päivälle. Tavoitteena on, että työn suoritus ei haittaa asiakkaan normaaleja rutiineja.