Oma siivooja vai siivousliike?

Siivous ja varsinkin sen myötä saavutettu puhtaus, laatu ja viihtyisyys ovat tärkeitä asioita asuin- ja liiketiloissa. Puhtaudella kotona ja työpaikalla on psykologinen vaikutus työntekoon ja mielentilaan – oli kyse sitten siivousyrityksestä tai oman siivoojan työstä. Kummallakin vaihtoehdolla on omat hyvät puolensa.

Siivousyrityksen etuja

Yksi siivousyrityksen tuomista eduista on, että siivousliikkeen henkilöstö on koulutettu valmiiksi siivoustyöhön. Asiakkaan ei tarvitse opettaa omaa henkilökuntaa käyttämään uusia siivous menetelmiä ja siivousaineita. Siivousyrityksen edustajat tietävät, mitä tarvikkeita ja pesuaineita kannattaa käyttää mihinkin pintaan. Ammattilaiset työskentelevät laadukkaasti ja nopeammin.

Etuna on myös, että ammattimaisille siivoojille maksetaan vain tehdystä työstä. Siivousalueet on mitoitettu oikeudenmukaisesti ja tarkasti. Siivousyrityksen henkilökuntaa ei tarvitse palkata omaan yritykseen, jonka vuoksi yrityksen ei tarvitse maksaa veroja, lomarahaa, sairaslomaa jne. Työntekijän irtisanominen ei aiheuta tarvetta etsiä itse uusia työntekijöitä. Siivousyritys järjestää uuden työntekijän ja hoitaa kaikki palkkaukseen, valvontaan ja työnjohtoon liittyvät rutiinit.

Muita siivousliikkeen tuomia etuja:

  • Mahdollisuus pitkäaikaiseen sopimukseen, joka voi tarkoittaa kustannussäästöä
  • Siivousliikkeen työntekijät eivät aiheuta asiakkaalle turhaa työtä ja vaivaa, vaan hoitavat kaikki siivoukseen liittyvät työt ja tehtävät ammattimaisesti
  • Siivousyritykset kantavat vastuun tekemästään työstä ja myös mahdollisista virheistä tai aiheutetusta haitasta pinnoille ja tekniikalle

Oman siivoojan etuja

Myös oman siivoojan palkkaamisessa on omat hyvät puolensa. Tällöin siivooja työskentelee suoraan yritykselle, jonka tiloja siivoaa. Joissakin tapauksissa tästä on etua molemmille. Esimerkiksi työnantaja voi suoraan pyytää työntekijää tulemaan ei sovittuun aikaan töihin tai pyytää häntä tekemään jotakin muuta kuin siivoustöitä. Joissakin yrityksissä koetaan, että omilla palkkalistoilla oleva siivooja on talon väkeä! Tämä korostuu varsinkin silloin, kun siivotaan päivällä ja useita kertoja samaa tilaa päivittäin.

Johtopäätökset

Oman henkilöstön, siivoojan, palkkaaminen tarkoittaa vastuun ottamista palkoista, veroista, sairaslomasta ja lomasta, tuurauksista sekä erilaisista hankinnoista, kuten siivousvälineistä, koneista ja siivousaineista.

Sopimus siivousyrityksen kanssa auttaa pääsemään eroon edellä mainituista. Yhteistyö siivousyrityksen kanssa saattaa olla kustannustehokkaampaa, koska työn tekevät koulutetut ammattilaiset. Myös työntekijöihin liittyvät järjestelyt vähenevät työn tilaajalta.

Laadukas ja luotettava siivousliike on valmis takaamaan työn laadun alusta alkaen. Saattaisiko siivousyritys olla sittenkin helpoin, vaivattomin ja kustannustehokkain vaihtoehto oli kyse sitten yksityisasiakkaista, asuntosiivouksesta tai liiketilojen siivouksesta?