Peruspesu ja vahaus

Lattiapintoihin kohdistuu kaikkein kovin kulutus, koska se on käytetyin osa sisätiloissa. Jotta lattioiden siisti ulkonäkö ja puhtaustaso toteutuu, on niistä pidettävä erityistä huolta.

Erilaisia lattiapintoja

Erilaisilla lattiapinnoilla käytetään erilaisia puhdistus- ja suojausmenetelmiä. Vahausta ei suositella esimerkiksi laminaatti- ja puulattioille. Pinnat voi toki periaatteessa vahata, mutta vahan poistaminen on haasteellista, koska vettä ei voi käyttää reilusti. Vahattavia lattiamateriaaleja ovat linoleum (erikoisvaha), muovilattiat, betonilattiat ja muut vettä sietävät pinnat.

Kuinka usein lattiat kannattaa vahata?

Lattiavaha on tarkoitettu suojaamaan lattiamateriaaleja. Vahapinta kuluu käytössä varsinkin niissä tiloissa, joissa kulkee paljon ihmisiä. Tällaisia tiloja ovat mm. aulat, tuulikaapit, käytävät, hissit.  Toimistohuoneissa vahapintaa vaurioittavat tuolien jalat. Myös lattioiden päivittäissiivous kuluttaa vahapintaa. Lattioiden vahaustarve perustuu lattiamateriaaleihin, käyttöasteeseen ja kulutukseen.

Kun vahapinta rikkoutuu, niin lialla on suora kulkureitti lattiamateriaaliin ja sen huokosiin. Lattiat likaantuvat ja pinttyvät nopeammin, mitä heikompi vahapinta on. Tästä syystä lattiapinnat tulee perus pestä ja vahata säännöllisesti. Vanha, likainen ja kulunut vahapinta tulee säännöllisin väliajoin elvyttää, jotta lattiamateriaaleja ei tarvitse vaihtaa. Kiiltävä ja puhdas vahapinta näyttää myös hyvältä ja siivotulta.

Haluatko lisää tietoa Asennesiivouksen suursiivouspalveluista? Tulemme mielellämme tekemään lattioiden siivoussuunnitelman!

Mustat kengänjäljet

Mustat kengän jäljet ovat sitä hankalampia poistaa, mitä huonompi lattian vahapinta on. Toisin sanoen mitä parempi vahapinta, niin sitä huonommin mustat kengänjäljet kiinnittyvät lattiaan ja ne ovat vaivattomampi poistaa pinnoilta tuoreeltaan lattialiinalla.

Lattialla olevat mustat kengänjäljet vaikuttavat siivouksen yleiskuvaan negatiivisesti!

Hyvä vahapinta estää lian kiinnittymistä ja helpottaa siivoojan työtä

Vahapinnan ehkäpä tärkein ominaisuus on estää lian kiinnittyminen lattiaan. Laadukas ja hoidettu vahapinta helpottaa huomattavasti lattian hoitamista, parantaa sen siisteyttä ja säästää rahaa. Materiaalien uusimisväli pitenee. Vahapinta korjaa pienet epätasaisuudet ja estää pölyn kertymistä lattian huokosiin.

Muistathan, että vain ammattimainen lattian hoito voi pitää lattian siistin näköisenä pitkänkin aikaa. Siivousyritys ASENNESIIVOUS Oy suorittaa ammattilaisen ottein kaikki lattioiden hoitoon liittyvät työt kustannustehokkaasti, hyvään hintaan ja sovitusti.