Peruspesu ja vahaus

Lattia on kaikista käytetyin osa sisätiloissa. Jotta lattioiden siisti ulkonäkö säästyisi kauaksi aikaa, niistä pitää  erityistä huolta.

Erilaisia lattioita

Yleensä vahaa ei käytetä laminaattilattoihin eikä puulattioihiin. Tämä johtuu siitä, että jälkeenpäin on uusittava vanha vaha, mikä on vaikeaa tehdä, sillä nämä lattiat eivät kestä hyvin kosteutta. Vahaa käytetään linoleumiin, muovilattioihin, betonilattioihin ja muihin vettä kestäviin, kuluneisiin lattioihin sisätiloissa.

Kuinka usein tarvitaan lattian vahausta?

Vaha parantaa huomattavasti lattioiden siisteyttä, joka on erityisen tärkeää tiloille, joissa lattioiden siisteys huomioidaan. Paikoissa, joissa kävelee paljon ihmisiä (käytävissä, oviaukoissa, hisseissä jne) lattia kuluu eniten. Myös ne lattian alueet kuluvat, joissa ovat tuolien jalat, eli pöydän alla. Joskus on tarve edellisen vahan poistamiselle käyttäen kemiallista pesua, jossa vaha poistetaan kokonaan, jotta vältetään lattian vaurioitumista.

Kengistä tulleiden jälkien kesto

Mustat jäljet, jotka jäävät kenkien takia, haittaavat lattian siisteyttä ja niitä on hankala saada pois. Vahan käyttö auttaa vähentämään jälkien esiintymistä, sekä helpottaa niiden poistamista. Jotta jäljet saadaan pois vahatulta alueelta, pitää ne pyyhkiä mahdollisimman tuoreeltaan lattialiinalla.

Likaantumisen kesto

Yksi tärkeimmistä vahan ominaisuuksista on lian esto, lattia ei kerää likaa. Vaha helpottaa huomattavasti lattian hoitamista, parantaa sen siisteyttä ja säästää rahaa lattian siisteyden ylläpitoon. Lisäksi, vaha korjaa pienet epätasaisuudet sekä estää pölyn kertymistä lattian koloihin.

Muistakaa, että vain ammattimainen lattian hoito voi pitää lattian siistin näköisenä pitkän aikaa. Siivousyritys ASENNESIIVOUS Oy on valmis suorittamaan kaikki tarvittavat työt koskien lattioiden hoitoa teille sopivaan aikaan, hyvään hintaan!